Tuesday, October 6, 2009

Terima Kasih..'Terima kasih Alifa'

Apa ada pada hari lahir?? Pada sesetengah orang mungkin ianya tak ada apa-apa..hanya berpendapat umur saja yang meningkat. Tapi bagi sesetengah yang lain pula menganggap hari lahir merupakan satu hari yang bermakna. Setiap individu mempunyai pandangan yang berbeza bergantung pada budaya keluarga, pergaulan dan sebagainya. Banyak perkara yang boleh mempengaruhi pendapat2 individu ini.
.
.
Tapi bagi aku, hari lahir merupakan satu hari yang istimewa kerana ia merupakan hari kita dilahirkan ke dunia yang penuh warna-warni ini. Bukan mengharapkan apa2 hadiah dari sesiapa, cukup sekadar ucapan 'SELAMAT HARI LAHIR'. Ini membuatkan aku merasa diri dihargai dan diingati. Terutama sekali bila ianya diucapkan oleh orang yang paling kita sayangi.
.
.
Tahun berganti tahun, ada seorang insan yang tak pernah lupa hari lahir aku. Setiap tahun dia mesti 'wish' 'SELAMAT HARI LAHIR'. Dia bukanlah orang yang asing dalam hidup aku. Walaupun tiada sebarang hadiah mengiringi ucapannya aku tetap mengingati dan menghargai dia kerana dia tidak pernah lupa hari lahirku. Dia ialah kakakku sendiri..iaitu SITI ARAHMA.
.
.
Dan tanpa disangka-sangka lepas kelas HRIS tadi, Alifa bawak kek datang bilik...terharu sangat.
Tahun ni, ucapan hari lahir pertama datangnya dari suami tercinta. Jadi, di kesempatan ini aku nak ucapkan TERIMA KASIH pada semua yang mengingati hari lahirku iaitu suami, kakak (Siti Arahma), Kak Ina (Casa), Abg Mahadir (Casa), dan kawan2 kat UTM iaitu Alifa, Fiza, Ruhidayat, Juju, Jaja, Amalina, Ainun, Mai dan sahabat2 lain yang mengingati. TERIMA KASIH.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...