Thursday, August 6, 2009

Praktikum..Assignment..PSM..Test..

Penatnya..Semuanya sebab H1N1..lecturer nak buat test cepat2..project yang kne hantar hujung sem dah kena hantar minggu depan..kena present lagi..PSM lagi..pening kepala. Dengan Degree ++ lagi Sabtu dan Ahad ni..Ahhhh..Minggu ni rasa penat sangat. Tido pun kul 2, 3 pagi..nasib baik kelas 2 hari je. Klu tak, tak tak tau macam mana nak buat semua ni..

Lecturer nak cepatkan semua ni sebab takut UTM kene tutup nanti (H1N1). Semua da lari dari topic yang perlu diajar seperti dalam silibus..Laju je belajarnya..tak sempat nak faham pon..gi kelas macam tak pergi je..

Sekarang ni tengah 'tensen' buat project BI Workplace. Kne cipta satu product, buat company profile..sales & marketing..nak jual product yang kita buat tu..semuanya kne siap dalam 2,3 hari.. Nak baca untuk test pon tak de masa..tak tau la macam mana nak jawab nanti..goreng la jawabnya kot..

Ni la masa gunanya "sabar". Kena sabar banyak2..duk pk orang lain pon banyak masalah jugak..kurang sikit 'tensennya'. Macam mana la orang yang da kerja, ada kuarga, anak kecik, belajar lagi...mesti mereka tu lagi penat kan? Aku yang macam ni pon da rasa penat..rasa nak habis belajar cepat2..aku perlu kuat untuk semua ni..aku kena ingat pesan arwah ibuku yang tersayang..semoga aku kuat untuk lalui semua ni..yang penting.. 'SABAR".

2 comments:

Mawarnafastari said...

inshaAllah, u can do it kak tie..
baby dlm perut tu ada temani awak selalu utk berjuang di sem akhir ni.. :)

mcm nor dulu, nak smgt blaja mesti pegang perut n ckp ngan baby sruh baby blaja sama2.. hehe..

Permata SoffHas said...

nor,
tu la yang menguatkan lagi semangat kak tie. ingat baby, arwah ibu, atuk, and family..
Thanks 4 ur support..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...